8 jan. 2009

Bye bye, singelettan...

I kväll ska jag och bästa Fian ta färväl av hennes studentetta i Rörsjöstaden. Både jag och Danni har också bott i den i omgångar när vi varit ensammast och olyckligast i världen (ofrivilliga singlar), så det är mycket minnen som ryms på de där 42 kvm...

När Fia fortfarande själv bodde där och pluggade till tandläkare, och jag bodde på Nicolaigatan i en lika stor etta och pluggade till ekonom, så brukade vi ibland på helgerna lyxa till vår fattiga student-tillvaro med att göra bakade potatisar med hackad rödlök och creme fraiche. Till det delade vi en eller två flaskor av Systemets billigaste och starkaste vin, La Chasse (även kallat Älgvinet, eftersom det har en älg på etiketten) - mest yrsel per krona :-) Budgeten klarade aldrig att vi lyxade till det med exempelvis räkor, kräftstjärtar eller någon annan form av protein, så den där yrseln tog fart ganska snabbt... (och i ärlighetens namn hade vi nog kunnat unna oss en köttbit till, men då hade vi å andra sidan fått avstå en drink ute sen - inget svårt val, med andra ord!).

Hur som helst, i kväll blir det farvälmiddag i singelettan, picnic-style, eftersom lägenheten är tömd och städad. Har just bakpotatisarna i ugnen, och ska nu hacka lök och packa picnickorgen innan Fia dyker upp vid 19.00. Har även handlat en flaska alkoholfritt rödvin att "avnjuta" till maten, spännande!

Den här låten är till singelettan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar