17 nov. 2008

KUB

I dag har jag blivit stucken tre gånger.

Första gången var på svärmors vårdcentral, där jag bad om att få sänkan tagen. Ville som tidigare nämnts ta reda på om jag fått en släng av njurbäckeninflammation igen. Så var inte fallet, sänkan var under 8 (vad 17 det nu betyder???). Skönt att ha fått det utrett i alla fall. Antar att det kan ha varit en försmak av hur bäckenuppluckring, eller ngt åt det hållet, känns.

Andra gången var på UMAS, ingång 71 (Provtagningen), där jag infann mig på lunchen i sällskap med mamma för att lämna ett rör blod (KUB-delen av NUPP/KUB) inför NUPP/KUB-testet nästa måndag. Sköterskan stack dock fel, och fick göra om det. Därav att jag stacks tre gånger i dag. Just my luck (nålrädda jag).

NUPP närmar sig och det blir mer och mer nervöst. Om mindre än en vecka vet vi hur det står till med Bönan. Hoppas så att allt är bra där inne... Vissa dagar är jag säker på att allt är ok, och andra är jag så nojjig. Får jag bara veta att allt är bra på måndag, så lovar jag att slappna av sedan och bara njuta av graviditeten!

Danni och Bibbi har varit här och ätit middag med mig och Tomas i kväll. Vi två systrar har kört en intensiv övertalningskampanj för att övertyga Tomas om att vi fyra, Danni, Henrik, Tomas och jag, bör åka till Guadeloupe i början av januari. Resorna dit är sååå billiga, och vi skulle verkligen, verkligen behöva lite sol på våra degbleka kroppar. 5900 kr för flyg och två veckor all inclusive hotell i 26 gradig värme... Låter honom fundera i ett par dagar, så får vi se sedan. Kan ju alltid spela på hans ekonomiska sträng, och säga att vi åker tre för två (Bönan i magen åker ju med gratis) haha.

Annars berättade Danni skrämmande nyheter hon fått höra från en kollega angående propylparaben. Propylparaben är ett ämne som finns i de flesta hudlotions, schampoon och sminkprodukter eftersom det är bakteriedödande (som jag förstått det). Det är dessutom hormonpåverkande (påminner om östrogener), och i allra högsta grad så på foster. Och här har jag smort in magen (rakt ovanför bebisen!) med Bodyshops Cocoa Butter för att minska risk för bristningar, eftersom den sägs vara den bästa krämen mot just det. Och så är den full av farligt propylparaben.

Behöver jag säga att burken åkte i soporna direkt efter vi googlat fakta om ämnet? Min helt nya Biotherm bodylotion ratades också genast. I morgon är det jag som går till Matas och köper kräm UTAN gifter som kan påverka bebisen. De ska tydligen (enligt Dannis kollega) ha en motsvarande kräm som är ofarlig. Värt att kolla upp i alla fall. Annars såg jag att mina babyoljor från Natusan är fria från giftet, och de brukar jag ju smörja in mig med efter duschen.

Gift!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar