10 jan. 2011

Vattenkoppor?

Läkaren som vi besökte trodde inte att det var vattenkoppor Vendela har, men  sa för säkerhets skull till oss att komam tillbaka om 2 dagar i fall hon får fler vattenfyllda blåsor... (vilket hon får hela tiden). I stället föreslog han en allergi, eller att det är febern/diarrén hon har som nu visar sig även som vattenfyllda blåsor. Febern kommer och går, men hon är pigg och glad, och äter bra ftf. Ätandet, fick en lååååång lista av fabror doktorn på vad hon får och inte får äta nu tills penicillinet (Cefspan) börjat verka, och jag tror att BVC-Jeanette hade haft en del synpunkter på den listan... Tror vi håller oss till kokt ris och kokta grönsaker tills vi ser hur detta utvecklar sig.



Några bilder av eländet från innan, nu är de några fler... Vattenfyllda är de... :-( Vad tror ni???

OM det är vattenkoppor kan Vendela glömma att få flyga hem på lördag, tydligen. "Some family not happy to hear this, some family VERY happy to hear this. I don't know what family you are, hahahahaha", sa läkaren när han delade med sig av denna information (som jag redan var medveten om).

Den här familjen är INTE glad om vi måste stanna, värmen och solen till trots.

5 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni ser ut att ha det. Hoppas Vendela slipper fler blåsor.

    SvaraRadera
  2. Hej!! Följer ju så klart din och Dannis blogg lite då och då, jätteroligt att läsa nu när ni är i det underbara Thailand!!
    Som du kanske vet så är jag proffs på vattenkopper just nu eftersom två av mina precis har haft det och jag kan nästan sätta ena armen på att detta är vattenkoppor tyvärr... Kliar det på V än? Tänk på att om det är vattenkoppor så ska inte kopporna vara i solen då det blir större ärr av dessa då. Kylbalsam hjälper mot klådan. Hoppas jag har fel med blåsorna. Kram

    SvaraRadera
  3. Hoho? Hur går det? Fler blåsor?
    Kum him nu Tunten!

    SvaraRadera
  4. Hej Alexandra, så härligt ni ser ut att ha det på er semester. Jag måste säga att av de bilder du lagt upp på V så ser det definitivt ut som vattenkoppor. Det var ju inte så längesen mina tjejer hade det. Jag tror ändå inte du ska oroa dig för att inte kunna resa hem, för till lördag bör de ha börjat torka ut, och då smittar de absolut inte! Du får ljuga för flygvärdinnorna och säga att det är myggbett. Min erfarenhet är att de blommade ut under tre dagar och sen började de torka ut, och barnen mådde bättre. Jag använde bara potatismjöl eller barnpuder, och tavegyl till natten mot klåda. Lycka till! Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Hej alla och tack för er omtanke! Det har kommit fler blåsor, och vi har väl börjat inse att det faktikt är vattenkoppor. Men Vendela är glad, pigg, feberfri och kliar sig knappt. Och de första, som hon fick i fredags/lördags har redan börjat torka, så det blir nog bra detta. Kramar!

    SvaraRadera