16 jan. 2011

Hemma!

Äntligen hemma! Sol och värme i alla ära, men flygresan är en mördare...fyyyy. Och ovanpå det anspänningen att inte veta om vi skulle få flyga eller ej, in i det sista var det oklart. Den thailändske läkaren vägrade skriva ut ett fit for flight-intyg trots att Vendela var feberfri och många av kopporna var torra. Han bad oss komma tillbaka fem dagar senare... Så vi mailade bilder till vår husläkare här i Sverige och beskrev läget och fick genast ett fit for flight intyg av honom. Sen dubbelkollade vi med resebyrån innan vi stack från Ao Nang, så att utländska intyg gäller, och fick grönt ljus. Två timmar innan avgång står vi på Phuket International Airport för att checka in och får veta av Thai Airs personal att vi verligen INTE får boarda med ett barn med vattenkoppor, läkarintyg eller inte. Även reseguiden från Apollo, som råkade stå i närheten la sig i och bekräftade det alla redan vet: man får inte flyga med vattenkoppor. Suck och stön... Det är en barnsjukdom, liksom, inte ebola! Och du kan lika gärna få det i kön på ICA eller vid busshållplatsen, som på ett flygplan och utgången blir den samma: koppor och kli, och sen ett livslångt skydd mot eländet.

Som tur är var Vendela i sitt esse, pigg och glad sprang hon runt och busade, och när vårt resebolags representant såg Vendela tyckte hon spontant att det inte såg ut att vara några problem, men att det var upp till pursern att bestämma. Hade förutseende nog satt på Vendela långärmat och byxor samt skor, och det tillsammans med det soliga humöret gjorde att vi fick gå på och flyga hem till sist, men det satt långt inne. ;-)

I morgon är det dags för nästa test: ska Vendela få lov att komma till dagis??? Vet att de är stenhårda med vattenkoppor på hennes dagis, och eftersom 90% är superdupertorra, så tänkte jag chansa och ta dit henne, visa de som inte är 100% torra och se vad de säger, sen får vi ta det därifrån. Feber har hon ju inte haft sen i fredags, så på den punkten klarar hon dagisreglerna i alla fall... Har hört att dagisen dessutom egentligen inte får neka omvårdnad av vattenkoppesjukabarn så länge de inte har feber, eftersom d et är en barnsjukdom som alla barn ändå bör ha och kommer få. Nån som hört detta?

Nu blir det Solsidan här hemma, innan vi släcker för i dag, Vendela sover redan och vi vuxna har svårt att hålla ögonen öppna. Hoppas att vi är rätt på det igen i morgon redan... Ska göra en summering av Thailandsresan här i bloggen också då!

xoxo

3 kommentarer:

  1. Jag ska kasta min mobil!!!!! Har kollat varje dag, ibland flera gånger för att se om du uppdaterat men den har inte visat något nytt inlägg sedn den 29/12!!!! Aaaahhhh! Så nu när jag gick in på datan så ser jag att du har varit hur flitig som helst och bloggat som tusan med en massa underbara bilder! Blir man tokig eller vad?! Men glad blir jag av att läsa att ni e hemma igen och att prinssesan mår bättre!! :-)

    Vi ses på lördag gumman!
    Kramar
    PS. Välkommen hem!!

    SvaraRadera
  2. Så skönt att ni fick komma hem till slut!
    Kan säga med en gång att hos oss hade ni inte fått komma tillbaka till förskolan. 100 % av kopporna ska vara torra, inte innan dess (i många fall får barnen inte ens feber öht).
    Jag hade inte kunnat ha på mitt samvete att mitt barn smittat någon (barn eller vuxen) ofrivilligt.
    Sant att de flesta barn inte blir så sjuka men får en vuxen (pedagog t.ex.) vattkoppor blir de oftast mycket sjukare än barn blir, med mer klåda och utslag och längre sjukdomstid.
    Tro det eller ej, alla vuxna har inte haft vattkoppor och de kanske vill undvika det i den mån det går ;-)

    SvaraRadera
  3. Hej Alexandra,

    Vad skönt att ni är hemma igen och att ni kom med planet. Visst kan även "paradiset" bli lite mättande efter ett tag?

    Jag förstår inte riktigt din argumentation kring att "alla barn ska ändå ha vattenkoppor så Vendela kan lika gärna få smitta dem" - alla på dagis eller alla på planet. Tycker du verkligen att det är ok? Är det så akut att komma tillbaka till arbetet? Personligen hade jag inte uppskattat det om jag haft mitt barn på Vendelas dagis. Du vet ju själv hur jobbigt du haft det tidvis när ditt hjärta haft sina febertoppar - inte vill du väl ge det till någon annan (även om det är sant som du säger att de förr eller senare i livet kommer att få det)?

    I alla andra fall tycker jag att du är både smart och empatisk!

    SvaraRadera