30 nov. 2010

Gastroenterit

Vendela har gastroenterit (som läkaren förklarade det är det ett virus som orsakar det, och det är ett ganska vanligt virus - antingen får man feber/förkylning eller blir magsjuk...så klart har Vendela fått båda på samma gång....). Det är jättesynd om henne, hon får vansinniga febertoppar emellanåt, sprutlackerar blöjor och insidan av kläderna med jämna mellanrum och har även kräkts (men det har som tur är upphört nu). Hon har ingen vidare aptit och att få henne att dricka, nu när det är lite extra viktigt, är som förgjort. Mjölk vill hon ha, och det är ju som bekant ingen superbra idé när man är magsjuk. Men hon får mjölk ändå, vår gulliga läkare på Valens läkargrupp tyckte det är bättre att hon får i sig det än ingenting alls. Point taken! Därav att Vendela även får chips emellanåt...bättre än inget där också, va? Piggelin-glass slinker också ner, i alla fall en liten del av en glass, hon tröttnar fort.

I morgon har jag vab:at i en vecka. Känner mig lätt detached från omvärlden och börjar så smått klättra på väggarna. Får verkligen hoppas att detta får en ände snart, annars pratade läkaren om inläggning med dropp, och det vill vi ju så klart undvika!!! Läkaren "sjukskrev" Vendela t.o.m fredag med hänvisning till 48 timmarsregeln och hur pass medtagen hon blivit av detta. När hon väl tillfrisknat måste hon få en chans att vila och äta upp sig innan det är dagistajm igen, annars åker hon troligen bara på ngt nytt läskigt när immunförsvaret är kört i botten. Och vi vill ju ha en frisk liten tjej här hemma och med oss till Thailand!

xoxo, Florence Näktergal

3 kommentarer:

  1. Usch det låter inget vidare. Hoppas att er lilla prinsessa snart är kry igen.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Hej Alex!
    Hoppas så att Vendela mår bättre nu, goa ungen. Gammalt beprövat recept, blåbärs eller morotssoppa stoppar upp lite men förhindrar inte uttorkning, enligt expertis.
    Ge henne en stor go kram o en puss från mig.
    Go kram
    Essie

    SvaraRadera
  3. Tack, det verkar gå mot bättring här. Hon var ftf lös i går eftermiddag, och idag vet jag inte riktigt ännu. Ingen feber på hela dagen i går, förrän lite framemot kvällen, men nu feberfri igen. Tack för tipsen om sopporna, ger hene redan massvis av morotsdricka - ungen lär väl snart bli orange :-)

    SvaraRadera