28 nov. 2010

Noah Peter Julian

I dag döptes min brorson till de vackra namnen Noah Peter Julian. Peter efter farfar (min pappa) och pappa (min bror heter det också, i andranamn), och Julian är tilltalsnamnet. Noah är "bara" fint, så vitt jag vet - ingen släktkoppling, alltså.

Släktdopklänningen var på, med namnen broderade inuti, och Husie kyrka var adventspyntad och vacker, där den ligger på en snöig kulle. Vendela hade på sig juleröd klänning med härlig vidd och puff, och fina Burberrykoftan, vita kalasstrumpor och svarta lackskorna...och tror ni inte kamerahelvetet lägger av? Hade som tur är filmkameran med mig och kunde filma en hel del, och så bad jag Nela fota lite åt mig med sin iPhone. Men så förargligt, jag som velat ta en massa fina bilder av dopbarnet, Keila, Vendela och alla andra att visa upp här i bloggen...

Nåja, inget ont som inte för ngt gott med sig, nu MÅSTE vi ju bara köpa en ny (system-?, hihi)kamera -Thailandsresan kryper ju allt närmre, och inte kan man åka runt halva jordklotet utan att ha med sig kamera att dokumenteraäventyret med??!!?? I dag är det bara 26 dagar kvar till take off... Gott om tid att se ut en kamera!

Några av Nelas bilder från telefonen:

Adventsfin princess


Kalsstrumpor och lackskor - precis som det ska vara på kalas!

Faster med dopbarnet efter att han svidat om från dopklänningen

3 kommentarer:

  1. Ooooh vad du blivit mörk i håret! Eller är det bilderna som luras? Kram

    SvaraRadera
  2. Fin hon är, stumpan. Vendela kan verkligen se förnumstig ut!

    Pratade med dykinstruktörerna idag på Lanta Diver (stort svenskt dykföretag) om maneter. Bedömmer dem som ärliga då de inte har något att förlora. De säger att maneterna (alla sorter) kan komma främst i lågsäsong då det blåser betydligt mer. För dem att komma in till stranden ska det blåsa typ 20 sekundmeter pålandsvind - annars föredrar de kallare vattnet längre ut. Kubmaneterna är dock extremt sällsynta - i år hade de inte hört talas om att några alls setts och förra året var det två totalt sätt de hört talas. Kommer det in maneter så sätter man upp varningsskyltar på stränderna påstår de.

    Tror att det är lite som att bli träffad av blixten. Det är extremt osannolikt, men skulle det hända är det inte mycket att göra åt det... Eftersom kubmaneterna är nästan genomskinliga (lätt blåaktiga) och stora som en knytnäve är det svåra att se. Men visst, vi spanar i vattnet innan vi badar med Alfred!

    Var nere på Kantiang i går och det var helt ljuvligt. Lugnt och klart vatten!

    SvaraRadera
  3. Annelie: Nej, bilderna luras inte, jag är jättemörk i håret...gulp! Tror det blir perfekt om några tvättar dock...och så lite Thailandssol på det ;-)

    Anna: Phhhhhuuuuuuu, det låter ju verkligen som blixtnedslag, ja - väldigt osannolikt! Med andra ord var det lösnummersförsäljningsrubrik som Aftonbladet lurades med, det brukar ju vara på det viset. Tusen tack för att du frågade runt!!!

    Kantiang? Eeehhmm...har så dålig koll, är det där Baan Lanta ligger? :-)

    Kramar till båda

    SvaraRadera