1 dec. 2008

En tidig julklapp

En jul när vi var små och bodde på Arrendevägen 5 i V. Ingelstad, så visade det sig på julafton att ALLA Daniellas julklappar redan öppnats en gång. Väldigt, väldigt försiktigt - knappt synligt för ögat. Mamma och pappa låtsades som ingenting, och Danni låtsades överraskad varje gång hon öppnade ett paket. Till och med när innehållet visade sig vara strumpor så utbrast hon:

- Ohhhhhhhhhh, WOOOOOOW, Strrruuuuummmmpor! Jippppiiiiiiiiieeeee!

Hahaha. Busted!

Enda sedan dess har Danni visat prov på att ha svårt att bärga sig till julafton, och det gäller inte bara vad hon själv ska få. Hon är givmildheten själv, så hon tycker så klart också om att ge bort fina saker. men hon är så otålig på reaktionen, att hon ofta inte kan vänta till själva födelsedagen eller, som i det här fallet, julafton.
Så i går, på första advent, sa hon att hon ville att jag skulle öppna min julklapp, som hon hade med sig, genast. Jag protesterade och menade att det väl kan vänta till julafton? Vi ska ju dessutom fira jul ihopa, som vanligt, så varför julklapp 30/11???

- Du förstår när du öppnar, sa hon då.

Och det gjorde jag. Min julklapp var en alldeles underbar Änglapingla i silver, som tillkallar Bönans skyddsängel varje gång den pinglar. Och det är klart att den gör bättre nytta kring min hals, än i en julklapp... Vilken moster Bönan har!!! Än en gång tack, Danni!



Om Änglapinglor (från Sök & Finn's hemsida):

Änglapinglan är en gammal indiansk tradition från Mexiko som blivit mycket populär hos oss. Pinglan, som klingar när den skakas, bär du runt halsen för att kunna tillkalla din "skyddsängel" eller uppmärksamma något positivt. Pinglan har blivit en populär present till blivande mödrar. I Mexiko bars den av gravida kvinnor så att den hängde över magen och på så vis skyddade barnet. När barnet var fött hängdes pinglan över vaggan, barnet kände sig tryggt och ängeln kände igen sin skyddsling när helst hon kallade.
Våra änglapinglor är handgjorda på Bali och tillverkade i mässing eller silver. De flesta pinglorna har silverdetaljer, såsom en öppningsbar bur runt pinglan. En del av pinglorna har en vacker liten sten på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar