26 juni 2010

Glad midsommar! (Och glöm inte att nu går det mot mörkare tider....)

I år blev det inget traditionellt midsommarfirande för oss (om man inte räknar in att jag och Vendela faktiskt skuttade kring majstången redan i tisdags!), istället blev det en underbar tur till Byen. Vendelas första, dessutom! Vi strosade omkring i det vackra vädret, fyndade lite på rean, åt pölser, drack rosé i solen och avslutade med god mat i Nyhavn. Perfekt dag, och tills Vendela blir så stor så att hon förstår vad firandet går ut på, så tror jag vi gör detta till en tradition - urmysigt och enkelt!


Nyss stigit av tåget på Hovedbangården - Vendela
är i Cph för första gången!! (Hon höll sig sådär i vagnen länge...)


Gott med röd pölsa





Nyhavn


En skylt ni med största sannolikhet aldrig kommer få se i Sverige


Midsommarfina flickorna - jag och älskade Vendela


Lagom till varmrätten slocknade prinsessan och sov sen gott
hela vägen hem till Sverige...

Eftersom det inte blev ngt snapsande igår, kände vi oss fräscha och pigga idag, och bestämde oss därför för att promenera längs Östra Stranden. Det visade sig att vi var så pass pigga, att vi orkade gå ända till Gislövs läge och tillbaka. Och på vägen upptäckte vi att det finns ett brunchställe vid Dalabadet och ett hamncafé som serverar frukost i Gislövs läge, så det lär bli fler långpromenader i sommar. Vi upptäckte också att vi verkligen, verkligen gillar Gislövs läge och Gislövs strandmark... Riktiga pärlor!

Jag med Vendela - någonstans på naturreservatet
Dalköpinge ängar (mellan Dalabadet och Gislövs läge)

1 kommentar:

  1. Trevligt att åka till Cph! Midsommar kan bli lite mycket ibland - hetsigt. Förra året var jag gravid och då stack vi till Riga över helgen för att slippa midsommarfestandet. Det är inte riktigt lika kul om man inte kan ta sig en liten nubbe.

    SvaraRadera