15 apr. 2009

33+0

Kulan på morgonen, 33+0

Ingen dålig kula man ligger inne med just nu, skulle tro att det är i de här veckorna den är som störst - precis innan den sen ska sjunka ner innan förlossningen. Moderkakan når denna veckan sin mognad, härefter kommer den att åldras så att bebis ska fatta att den ska komma ut och få mat från tuttarna istället för från navelsträngen. Verkar som att lillan övar sina gångreflexer därinne, känner hela tiden som små tassande steg på insidan av livmoderväggen, just under brösten, och det framkallar ofelbart en massa sammandragningar hos hennes stackars mamma...

Läste i en graviditetskalender i dag att barnet nu kan klara andningen helt på egen hand om den skulle välja att komma redan nu, i vecka 34 - fantastiskt skönt. Enligt kalendrarna väger lillan nu runt 2,2 kg och är ca 43 cm lång... Men i morgon vet jag mer exakt, för då är det dags för tillväxtultraljudet, dvs. sista chansen att se Bönan i svart/vitt (nästa gång blir det i färg, IRL!!!) - förutsatt att hon är så stor som hon bör vara och inget annat föranleder extra UL längre fram. Men det får vi ju inte hoppas! Tjugo över åtta ska jag hämta moster Danni som ska med som bisittare på showen, eftersom pappa Tomas har ett viktigt föredrag att hålla just som Bönan framträder på storbildsskärmen (typiskt!).

En annan rolig sak som händer i morgon är att vi äntligen, äntligen köper en "vuxenbil". Postväxeln är på väg med posten och objektet ifråga är i väg på rekonditionering. Efter jobb i morgon kan vi hämta vår Audi A6:a. Sen är det väl i princip bara babyskydd och badbalja kvar att ordna på Prio 1 listan, skulle jag tro - får kolla och bocka av i morgon.

Nu blir det sängen! Natti...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar