24 feb. 2009

To do...

Tjuvstartade läsandet om kommande graviditetsveckan ( v27) i kväll, och snubblade över den här listan på gravid.se:

Vad behöver man köpa innan? (Antar att de menar innan bebisen kommer...)

Till mamman
· Extra-stora bindor - jaha, ja...
· 2-3 amningsbehåar - check!
· Amningskupor

För att sköta
· Blöjor - Libero eller Pampers...hmmm?
· Tvättlappar
· Salva för röd stjärt
· Napp - check! Mamma har handlat små söta för nyfödda i vitt
· Badbalja och badtermometer - har spanat in en jättesöt i rosa på Bonti...
· Badolja - Natusans badolja har jag alltid hemma, perfekt att smörja med efter duschen. Så, check!
· Skötväska - beställd och betald, väntar bara på leverans. Check!

För att transportera
· Barnvagn - check! Det första vi köpte, redan i v. 10 ;-)
· Bilbarnstol - har spanat in en hallonrosa MaxiCosi på Babyland...
· Bärsele - tittade vi på på Bonti i helgen. En gammal hederlig babybjörn gick på runt tusenlappen, de nya trendiga varianterna på 2000. Tuuuuuur att jag löneförhandlade i dag, hehe.

För att sova
· Barnsäng + barnlakan - Bornholmssängen tjänstgör de första månaderna, och sen ska den danska från Blå Elefant införskaffas *längtar*! Halv-check!
· Babyfilt - check! I plural!
· Ett par ombyten babykläder + pyjamas - Hehe, "ett par ombyten"...check!
· Elektronisk barnvakt - här krävs det ingående studier av utbudet, helt klart. Ska ha dubbla andninglarm och barnvaktslarm med bildmonitor...minst!

Tyckte nog att listan var lite väl kort? Känns som att det finns miljoner fler grejer att införskaffa. Eller kanske är det bara jag som tycker dte är kul att shoppa i babyaffärer? :-)

2 kommentarer:

  1. Hehe...jo, det är en massa saker som ska inhandlas, men det är kul att shoppa babygrejor! Theodor är 14 månader och jag tycker fortfarande det är roligt att handla till honom! Dock var vi inte lika tidiga som ni, vi köpte de första grejorna när jag var i v.35 i Ullared (rekommenderas inte när man är höggravid och fogarna gjort sig oväns med din kropp), fast vagnen beställde vi innan för det var 3 månaders leverans på den! Jag förbjöd Peter att förbereda nåt, så samma kväll vi kom hem från BB satte han igång att montera spjälsängen...Ha det bäst, vännen och klappa på magen från mig! Kram/Thes

    SvaraRadera
  2. Är så nyfiken på din lille kille, har inte sett hur han ser ut, ju! 14 månader, då kan han väl gå nu? Är han busig? Har det ordnat sig med dagisplats ännu?

    Ja, det där med babyshopping - inser att det kanske ibland går till överdrift, men det är nog snarare regel än undantag för de flesta när det gäller första barnet, oavsett om man väntar eller är tidiga med shoppingen :-)

    Hoppas ni har det super! Kram, A

    SvaraRadera