11 feb. 2009

24+0

Nu har vi gått in i 25:e veckan, vilket även innebär att jag gått in i den 7:e graviditetsmånaden! Så här skriver FL:

Det där om att bebisen kan överleva redan nu om den föds för tidigt står det lite olika om. I min gravidbok stod det att ca hälften av de barn som föds i 25:e veckan överlever, men att de ofta får livslånga men. Så jag hoppas att Bönan fortsätter att trivas i magen ett bra tag framöver!

3 kommentarer:

  1. Hej

    Fick vår skrutt i vecka 25+2. Innan förlossning fick vi veta att det var 50/50 att han ens skulle överleva. Skulle han dessutom vara livlös vid födsel skulle återupplivnings försök inte göras.. Men det allt gick super med vår lille kämpe utan ett enda men! Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej L!

    Vad skönt att allt gått bra för er lille skrutt trots att han hade bråttom ut till er. Hur kom det sig att han kom så tidigt? Fick ni veta det?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Nej vi fick aldrig klart för oss varför, men antagligen någon infektion. Gick så snabbt allt, in på sjukhuset på 25+0 för att jag hade ont, var öppen 4 cm! Det onda var alltså värkar.. Nr 2:s grav blev ju därför ett litet skräckmoment. Men hon stannade inne tills v.38, blev trött på väntandet och tog till "färdknäppen". Hon kom ut samma dygn hihi.

    SvaraRadera