13 sep. 2010

Mammapoängen bara rullar in

Det var med andan i halsen (2 poäng för mammastress) jag sprang in på Vendelas dagis i eftermiddags och nöjt konstaterade att jag inte var sist med att hämta mitt barn den  här gången...(fast näst sist (2 poäng till för mammaskuldkänslor)). Jag kollade lillans fack och fick se inte mindre än fyra lappar som löd:

1. Vendela behöver extrakläder - WTF, jag skickade ju med Tomas det imorse, varför är lappen kvar? Konstaterade att vi missat extrastrumpor (2 poäng till för mammaglömska)

2. Föräldramöte (igen) i nästa vecka (2 poäng ytterligare för schemaändringar och logistikmeck då mötet så klart är förlagt till bästa nattningstid...hur tänkte dagispersonalen där?).

3. Inskolningsfrågor av typen "Vad blir ditt barn glad av?" och "Vilka rädslor har ditt barn?"...oj, hoppsan...nu ska vi se... (lägga pannan i djupa veck och komma på svar som inte gör att dagispersonalen kontaktar barnavårdsnämnden trots att man egentligen inte har tid eftersom man måste handla och laga mat, bada och natta...phuuuu... 2 poäng, what else?).

4. Utflykt med dagis i morgon, fika ska packas i namnad ryggsäck (ryggsäck? Det har vi ju ingen!!!), extrakläder ska med, samt blöjor, napp, snusefilt m.m. (2 poäng för snabb utryckning till väskaffären där en rosa Kånken mini inhandlades och ytterligare 2 poäng för att hemmabredda mackor med prickig korv, gurkstavar och dricka som ligger redo i kylen, bara att packas ner i Kånken imorgon bitti!).

Sen stressade vi hem, Vendela fick en yoghurt innan hon lastades in i bilen och det bar av till mataffären. Veckohandling (definitivt 2 poäng, och ytterligare 2 för kinkig, trött flicka i kundvagnen...), färskpasta med ketchup (pga tidsbrist, 2 poäng till) och sedan bad, godnattpussar och nattningsmys (ovärderligt!)...

Se där, 20 mammapoäng till mamma Sträng! Full pott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar