29 apr. 2010

BD-7 days

När man hoppades vara gravid räknade man ner till mens (eller kanske snarare BIM=Beräknad ICKE Mens) som en galning, ex. BIM-2 angav att det var två dagar kvar tills tanthelvetet skulle hålla sig långt väck och man istället skulle få ett fint plus på Clear Blue-stickan.

När man sen väl lyckats bli gravid räknade man all tid därefter i hela graviditetsveckor och antal dagar in i nya veckan, ex. 20+1 för tjugo hela veckor och en dag i tjuogoförsta veckan osv (alla tjejer som varit gravida fattar, resten är nollställda...precis som det ska vara).

För de som gått över BF (beräknad födsel-dagen) benämns dagarna ex. BF+2, om man gått två dagar över tiden osv.

BD, då? Jo, BD står för BirthDay. Och minus 7 anger att det är 7 dagar kvar till Vendela firar sin första födelsedag!!! Nedräkningen har börjat. Dagarna då vi angav henens ålder i veckor försvann med ljusets hastighet, och nu är alltså även månadsräknandet över. Från och med om en vecka säger man att hon är 1, 2, 3 år osv... Snyft, snyft. Vår bebis blir officiellt en toddler, hon är då inte längre en liten tjock bebis. Utan en kravlande, busig, bestämd, livsglad och nyfiken1-åring. Men nu är det som sagt en hel vecka kvar innan jag behöver börja böla för det!

De flesta presenterna är fixade, bara påslakansetet med Vendelas namn i brodyr från Baltzar Barn återstår - det är beställt men inte riktigt klart ännu. På onsdag ska jag hämta det! Utöver det ska lilla prinsessan få en Elsa Beskow-bok, en beauty box från Oskar och Ellen, kläder från PompdeLux och KappAhls Vintage-serie och ev. något från Brio, ska kolla om det finns något för ettåringar i gömmorna (har köpt hela deras leksakssortiment...på riktigt, hahaha. Tycker dock det är dumt att ge henne allt på en gång, bäst är ju om hon får grejerna i rätt ålder!)

För de som vill ge Vendela en present och som fortfarande är lite rådvilla och behöver tips kan jag berätta att Vendela fortfarande gärna vill ha sångpåsen från Oskar och Ellen (som hon önskade sig i julklapp), i princip vilken klänning från Zara som helst (bara det är en klänning i min och Vendelas stil...annars riskerar den att damma i garderoben...), presentkort på P.o.p (snart dags att köpa skalkläder inför dagisstarten!)...och så vill hon ha en docka.

Självklart vill min lilla prinsessa ha en docka!!! Helst Lise från Sebra, eller en klassisk Walldorfdocka från ex. Dockmormor. Älskar handgjorda dockor. Lise är ju virkad och kommer med en hel garderob med virkade kläder - så sött! Och Waldorfdockor är så klassiskt. De ska ju enligt tradition dessutom göras för att likna sin "mamma". Så en nästintill skallig en, med "socka sinder" och blå, blå ögon borde väl passa Vendelaprinsessan, då? :-)

Fast Lise är nog den som önskas mest ändå. Och så Small Stuffs docksäng (finns ex på House of Hedda) i exakt kopia av den klassiska Junon, som Vendela själv sover i!!! Och kläder till lilla dockan, så klart! Gärna handsytt!!!! Lise vet jag har en hel garderob med virkade kläder! För visst får man lov att önska sig vad man vill? Och hur mycket man vill? The sky is NOT the limit, som vi sa på IB :-)

Lise...


...och docksängen Lise ska sova i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar