3 aug. 2010

Djurparken och Åbergs

Vi var länge i valet och kvalet ifall vi skulle åka en vecka till Santorini eller inte. Till slut sansade vi oss, vi ska trots allt till Nice om lite drygt en vecka och så har vi även bokat en långresa till värmen i vinter. Och känner jag oss två rätt så kommer vi bli sugna på en stadsweekend i höst också, och många bäckar små...

Vi bestämde oss hur som helst alltså för att stanna hemma och turista på hemmaplan. Vi började idag och styrde kosan mot Ystad Djurpark:

VJ har ingen aning om vad som väntar!

Silkesaporna hoppade omkring fritt i de skånska buskarna


Katter känns ju så där exotiskt...men uppskattades av prinsessan


Getabocken säger Määääääää

Efter att ha sett allt från grisar till dromedarer och zebror, begav vi oss till Åbergs trädgård för en väldigt sen lunch och rekreationsstund. Vi år gott och sen spanade vi på hortensior (min nya favorit!) och pioner, samt trevliga växelbruket sjuudden, där vi fick oss en pratstund med ägaren till plantskolan - trevligt!






Chevre och rödbetspaj till vänster och Trädgårdstallrik de luxe med kallrökt lax till höger!!! Mums!




Nu har jag just nattat prinsessan och när jag slutat chatta med fru Holmqvist om hennes dreamy bröllopsresa på fejjan ska jag ta och duka fram kräftorna i trädgården och börja sörpla. Det är nämligen kräftpremiär hos oss ikväll!!!!



Xoxo

1 kommentar: