22 feb. 2010

Vendela sov på saken

Hur svårt kan det egenltigen vara att krypa? Det måste ha varit frågan Vendela ställde sig just före sängdags i går kväll. Tomas hade gett henne vällingen framför OS medan jag budade på Tradera, och när de kom förbi kontoret på väg till hennes rum för nattning, fick hon så klart syn på mig och började tokgråta. Akut mammasaknad? Så jag fick gå omkring och bära på henne i några minuter, och pussa och vyssja, tills hon snarkade högljutt. Sen måste det här med krypandets gåta ha bearbetats i hennes lilla huvud hela natten, för nu på morgonkvisten såg det ut så här när lilla prinsessan sattes ner bland leksakerna i biblioteket:


Helt otroligt, det är ju milsvid skillnad mot gårdagens gorilla/Lieutenant Dan-hoppande. Det här är nästintill perfekt krypande (om du frågar mig, hehe). Visst beklagar hon sig, men jag tror det är för att det inte går fort nog. Lära-gå-stolen springer hon ju runt i, så det är ju viss skillnad i framkomlighet...

Apropå framkomlighet, vi hade tänkt gå till Öppna Förskolan efter frukostgröten, men det toksnöar här och blåser som sjutton, så det ser ut att bli en hemmadag, såvida det inte lugnat sig till efter lillans sovstund. TUUUUUR att Mativeckan.se kommer med matleverans i eftermiddag, så behöver jag åtminstone inte släpa på matkassar i det här vädret!

Ha en bra dag!

9 kommentarer:

  1. Men vad duktig hon är!! Vendela som mest rullade rundor kryper ju nu mest korrekt av dem alla! Och vad söt hon är när ni leker "Vaaaaar är Vendela?"! En riktig liten sjärna! Hoppas ni får en mysig hemmadag! Vi ska på nytt läkarbesök då Alvar fortfarande har feber (dag 7 idag)! ps. Jag, som alla dina släktingar, älskar när du uppdaterar din blogg:) Kram

    SvaraRadera
  2. Lille pluttenuttesöte Alvar, 7 dagar i rad!!! Är det så länge nu? Stackaren... Som jag skrev på fejjan, stå på dig och se till att de testar för RS!!! Håller tummarna fö att det "bara" är en seg förkylning, dock.
    PS. Vad glad jag blir att höra att bloggen är uppskattad! Kram

    SvaraRadera
  3. Naaaww...sötaste som finns!! Diggar starkt när hon rullar runt och ser nöjd ut mot kameran!

    SvaraRadera
  4. Herregud, Vendela vad du e duktig!!!!
    LykkeLee har lärt sig komma upp på knä men mer än lite gung blir de inte... :-)
    Får se till att alla småpluttarna blir friska snart så vi akn få bjuda på mysfika snart! Igår bakades de bröd, idag chokladbullar (eller vad man vill kalla dem...) och pizzabullar och imorgon står kanelbullar på schemat... Synd bara att ingen kan komma hit och hjälpa oss äta upp de...
    Får baka något nytt gott till när vi väl ses!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Oj vilken duktig tjej :) så stor hon blir & va fort hon lär sig.

    SvaraRadera
  6. ta av henne strumporna, så kan hon använda fötterna, och krypningen kommer gå ännu bättre! om hon verkar arg så är det säkert mest för att hon försöker hämta andan. bebisar gråter lite då. inte nåt att oroas över :)
    duktig tjej!

    SvaraRadera
  7. Lizzy: Tack för tipset! Vi har bara så sablarns kallt på våra golv (gammalt hus), men på ovanvåningen är det lite varmare, så där ska hon få testa att krypa barfota!

    SvaraRadera
  8. Sanna: Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas: Martha Stewart, släng dig i väggen! Wow, vad du är duktig. Ser fram emot mysig fika snart. Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Alex!
    Helt underbart att se när Vendela kryper, nu kommer det att gå undan. Hoppas att ni har det bra alla 3 o var rädda om er. Hälsa gott o pussa Vendela från mig. Pappa hälsar så gott till er också.
    Vi syns o hörs
    Stor go kram
    Essie

    SvaraRadera