2 jan. 2010

Baba och Bobo

Just nu är det mycket här i huset som är Baba eller Bobo. Eller till och med bababababababa och bobobobobobo. Vendela har börjat öva sig på konsonant-vokal-konsonant - läten. Häromdagen när vi satt och åt, vände och vred hon på sitt rån och undslapp sig så plötsligt ett högt och tydligt PAPPA till kexet. Tomas mallar sig en massa och menar att han nu vunnit tävlingen (och kom inte och påstå att inte ni också har en sån där inbördes tävling som går ut på att man vill att barnet ska säga mamma först, om man nu är mamman och vice versa, hihi), medan jag tycker att det inte gälls, då hon ju faktiskt inte kopplar innebörden av ordet till Tomas utan till ett rån. Hur kan det gällas, liksom? The game is still on!

Vidare kan vår stjärna nu "peka ut" var lampan är. Frågar man henne, i vilket rum som helst, så tittar hon upp i taket mot en lampa. Även i rum utan taklampor tittar hon upp, och då får hon beröm ändå ;-)

I kväll är vi hembjudna till Lina och Martin i Beddingestrand. ka bli väldigt trevligt, vi har aldrig varit där och eftersom huset är helt nyrenoverat så ska det bli väldigt spännande att se hur de bor. Vendela ska givetvis med, Lina och Martin har en liten Astrid på 3,5 år och en Siri på 4 månader.


Här en bild av Vendela på nyårsafton. Mössan och skorna var en present från Titti och Robban. Så gulligt! Och tyllkjolen är julklappen från moster Danni och Henrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar