26 okt. 2009

Barnkalas på Upper East Side

Ellen fyllde nyss ett år, och Jessica satte ribban väldigt högt för framtida barnkalas när hon och Johan i helgen bjöd in på fräsch sallad, lyxiga pajer, foccacia, hummus, rött gott vin (för mammorna och papporna) och efterföljande tårta och cupcakes i sin stora våning mitt i city. Alla barn (och de var många och allt från bebisar till 7 åringar), om de så bara var 5 1/2 månad, fick goodie bag och heliumballong med sig hem. På min tid var det varmkorv och fiskedamm som gällde (i bästa fall). Tiderna ändras verkligen!

Födelsedagsbarnet med mamma o pappa

Vendela och pappa kalasfina


Goodiebag


Leksak, marshmallows och clementine - härligt american!

Vendela fattar inte riktigt sånt där ännu, så klart, men jag erkände pressen för Jessica i dag när vi sågs, och hon erkände att det kanske var lite overkill, men att hon inte orkar vänta tills Ellen blir äldre, hihi. Jessca och Ellen visade oss öppna förskolan på Gamla Väster (en hit! Snyggt och fräscht, och Vendela var en darling hela tiden) där vi även träffade Nina och Sofia. Var helt hög på supertrevligt mammaumgänge då jag tog bussen tillbaka till palmernas stad, och satt och funderade på det där med att stifta nya bekantskaper i vuxen ålder. De som känner mig vet att jag dragit en hel del nitlotter bland "vänner" och varit tvungen att rensa rätt kraftigt... Alltid trist, och även om jag har väldigt många fina vänner kvar så är det alltid trevlig med nya bekantskaper. Bara det att det blir svårare ju äldre man blir att träffa nya "kompisar". Hur som, om jag vetat att motherhood skulle innebära att jag fick träffa så mycket trevliga människor som jag gjorde i går och i dag, så hade jag satt igång bebisverkstaden MYCKET tidigare!!!

I morgon blir det IKEA med Lina och Siri på förmiddagen, och på hemvägen ska jag köra inom Blå Elefant och köpa madrass till Junon, som kom i fredags. Har beställt hem spjälssängsskydd på G-knapp också (vit brodyr fick det bli, neutralt men ändå flickigt), kommer i slutet av veckan. Eventuellt, om vi orkar, ska vi sedan på invigningen av L'Ecole på kvällen. Var inom i dag och sa hej till Danni och hittade den här underbara skapelsen. Vill ha!!!! Och eftersom vågen stod på STARTVIKT (dvs. jag har nu officiellt blivit av med vartendaste gravidgram! Tjohooo!) så känns det dessutom som om man skulle kunna bära upp den snyggt. Behöver (hehe) ju dessutom en ny klänning till Louise och Christians inflyttningsfest (med klädsel mörk kostym...och snyggaste inbjudan jag någonsin fått för en inflyttningsfest. Aaaaah, you've got to love it! Vive la decadens!!!!), får se om jag kan övertyga Tomas om detsamma i morgon.

You know you love me...xoxo ;-)

2 kommentarer:

  1. Underbar klänning! Självklart ska du ha den. Du kommer bli jättesnygg på festen. :-)

    SvaraRadera
  2. Oj, ja det var skillnad mot när jag var barn och gick på kalas.. :O

    SvaraRadera