16 feb. 2011

Update

Dagarna rusar förbi och det är mkt just nu...bloggen hamnar självklart längst ner på prioriteringslistan, så är det. I helgen låg Vendela för det mesta på runt 41 grader i feber, så det blev inte mkt annat gjort än att serva henne med Piggelin, Mer, russin och allt annat som kunde tänkas slinka ner. Lilla stackaren... Och ja just det, sen hade vi brandkåren på besök också, sent fredag kväll... Läskig historia. Om vi sovit hade vi kanske brunnit inne, och om vi inte varit hemma hade huset definitivt brunnit ner till grunden. Vår gasspishäll från Smeg kortslöt (vi var inte ens i närheten, Tomas och Vendela satt i matrummet när det hände, jag var borta hos mamma och pappa en liten stund), T hörde hur det surrade konstigt och sen small det till. Det brann riktigt häftigt och både häll och fläkt är förstörda. T fick lite panik och blev chockad, ringde därför mig istf brandkåren... Jag har aldrig sprungit så fort i hela mitt liv...Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog att dra ur elsladden direkt och strypa gastillförseln (fick mkt beröm av brandkårskillarna sen för att jag gjort allt i rätt ordning...som om jag tänkte på sånt???). Danni ringde brandkåren och hela gatan var snart fylld av blinkande blåljus... Så nu ska dte klyddras med en massa försäkringsbolagskontakter så att vi snart kan fåe n fungerande spis och fläkt igen.. Vi börjar bli ganska så trötta på hämtmat och mat som kan lagas i ugnen :-)

Måndag morgon flög jag till Stockholm för en tvådagarskurs, och direkt jag landade på Bromma ringde jag vår läkare och fick en tid åt lillan på eftermiddagen (mamma var barnvakt och gick dit med henne). Där visade sig sänkan ligga på strax över 100, och lillan fick remiss in till barnakuten. Där togs diverse prover, och jag var halvt påväg tillbaka till Bromma för att flyga hem... Men så tog man röntgenbilder av lungorna och såg att det var en lunginflammation. Penicilin skrevs ut, och mamma Sträng stannade i Sthlm (avslutade kursdag 1, bodde få fina Clarion Sign med bästa kollegan Jessica, shoppade lite snällt på gatorna kring PUB och åt middag på sköna Riche... Dag två fortsatte med kurs och sen lite tekniska fel och väntan på Bromma, innan jag äntligen fick komma hem till sjuklingen).

I dag har jag varit hemma med Vendela, låtit henne återhämta sig lite... så i morgon när hon ska till dagis igen har hon haft nästan två feberfria dygn. Hoppas nu att det räcker för henne, så att hon inte åker på ngt annat läbbigt direkt (VJs fröken sa idag att de just nu kan erbjiuda en cocktail av maginfluensa, vanlig influensa, löss och hög feber på dagis....), läkaren på barnakuten hade sagt att lillans immunfösvar är riktigt kört i botten efter vinterns alla krämpor och speciellt då vattenkopporna, som var en segdragen historia.

Nu ska jag streama GG eller Vampire diaries, stryka lite, och sen lägga mig. Ser fram emot morgondagen - vi har flyttat inom kontorshuset medan vi varit i Finland och Stockholm, ska bli kul med nya platser!

xoxo

4 kommentarer:

  1. Oj oj oj hoppas att lilla V inte åker på mer tråkigheter nu, hon har ju fått stå ut med mycket! Min tjej är helt nere för räkning, orkar knappt öppna ögonen. Jag sticker inn nougatbitar i munnen på henne som smälter lätt och förhoppningsvist ger lite energi.

    Jag kommer faktskt ner till Malmö om några veckor. Ner och dona lite med våra hundar som är där just nu.

    SvaraRadera
  2. Du lever ett äventyr min vän!:-)
    Skönt att läsa att prinsessan mår bra nu, håller tummarna att hon håller sig frisk nu ett bra tag framöver!!
    Har saknat dig här, skönt att du e tillbaka!
    Snart dags att ses tycker jag, alla får äta extra vitaminer och vitpepparkorn så vi kan hålla oss friska!
    Massa kramar från oss

    SvaraRadera
  3. Skrev det på FB också; riktigt läskigt med brandkåren! Det är alltid lätt att tänka hur man hade gjort OM det händer men man vet aldrig hur man reagerar när det verkligen gäller.

    Trist att VJ åker på en massa skräp men får la hoppas att hon får ett rejält kick-ass-immunförsvar av det och håller sig frisk lääänge! :-)

    SvaraRadera
  4. OJ har helt missat om ert brandkårsbesök... läskigt men tur i oturen att någon var hemma och vaken!

    Håller tummarna för att V håller sig frisk ett tag nu!

    SvaraRadera