8 sep. 2009

Roskilde

Normalt reser jag och Tomas en fyra-fem gånger om året. Allt från weekendresor till storstäder till solsemestrar. Men nu är ju ingenting normalt längre. Vi är föräldrar sen den 6 maj, och innan dess så hade jag en hyfsat komplicerad graviditet med mycket blödningar, så några resor då var inte att tänka på (både Malaga och Rom gick ju upp i rök...). Så därför var jag sjukt exalterad i dag när jag fick i uppdrag att hämta hem lamporna vi budat hem på Lauritz i Roskilde - äntligen får jag lämna moder Svea (om än för bara några timmar...) Ergo, i dag blev det en roadtrip till Roskilde, och mormor Viveca och Vendela var med, så klart.

Första stoppet i GPSen var Lauritz, och med två finfina lampor i bagaget styrdes kosan mot Roskildes centrum där vi intog brunch på torget vid domkyrkan. Vädergudarna var med oss, och solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen visade på 23 gradet. Dejligt!!!

Brunchtallrik på Café Vivaldi i Roskilde

Mormor Viveca mumsar på brunchen

Vendela var en solstråle hela dagen, speciellt när vi pallade upp henne i sittande ställning i UJ'n


Roskildes domkyrka

Det vackra vädret till trots, så kom vi till att prata om hösten, jag och mamma. Och att vendela behöver fina höstmössor. På väg tillbaka till parkeringen passerade vi H&M och hittade en massa roliga mössor, och A-barnet lät sig gladeligen agera provdocka :-) Titta och njut, underbara bilder!!!

Skrattade så att jag kissade på mig (nästan) innan jag kunde ta detta fotot. Behöver jag nämna att mössan inte fick följa med hem???

Mjaaaa...det finns finare jordgubbshattar än så här...

Yes, we can!!! It's a winner! (Hallå! Spana in min dotter, sjukt fotogenique och allt ;-)). Den här mössan fick följa med hem till Sverige, och satt på huvudet när vi gick och handlade middag till Tomas, hihi.

2 kommentarer:

  1. Tack :-) ibland blir det bara bra hihi.

    Så söt er lilla tös är. Helt underbar..

    SvaraRadera
  2. Bra val, den var verkligen söt =)

    SvaraRadera