17 juli 2009

Dopförberedelser

I morgon kl 14 döps vår lilla docka till Vendela Jolie i St Nicolai kyrka här i Trelleborg. Dopklänningen är nästan klar, min mamma ska knyta rosetterna bara, och jag ska hämta Vendelarosorna hos blomsterhamdlaren på Algatan, och så ska ett par rosor fästas i klänningens nedre kant - det är tradition! Ja, alltså, inte tradition att det ska vara Vendelarosor (vi har valt det färgtemat, alltså creme/champagne, pga. rosens namn), när jag döptes var det rosa tema och rosor, när Danni döptes var det gult tema och rosor etc. Alla 9 barn som döpts före Vendela har haft olika färgkonstellationer.

Mycket att pyssla med i dag. Väntar på att mormor ska komma med köttet, som förvaras i hennes kylskåp. Det ska skivas och marineras i Slågarp av pappa innan lunch, och sen ska följande fixas:

- engångstallrikar till tårtan inhandlas
- smör köpas
- rosor hämtas
- betala tårtan på Mimmas i Vellinge (samma som gjorde vår bröllopstårta) och lämna rosor för dekoration
- lägga ut kaffekokning på entreprenad... Mamma? Mormor? (Vi har vara en Nespresso, och det blir lite drygt att fixa kaffe till 30+ på den...)
- påminna mamma om att hon ska ha med grillbestick
- påminna pappa att ta med deras grill, så att vi har två
- låna glas av mormor och mamma
- skicka Tomas att köpa hem rosévin. Rött vin också?
- låna vinkylare av Henrik
- slå upp partytält i trädgården och placera ut bord och stolar ELLER ringa och boka lokal??? SMHI har ju utfärdat kulingvarning och spöregn för morgondagen, så det kan hända att min dröm om ett grillparty efter dopet går i kras. Den som lever får se, och enligt vad jag hört så dansar Esther soldansen nere i Skanör...och det har ju hjälpt förr! :-)

Håll tummarna för fint väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar